Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Παραλίες στην Κέρκυρα



Η Κέρκυρα διαθέτει μερικές απ' τις πιο όμορφες παραλίες στο Ιόνιο. Έχει αμμώδεις, βοτσαλωτές και βραχώδεις παραλίες με κρυστάλλινα νερά, που είναι πάντοτε δροσερά κι αναζωογονητικά. Οι περισσότερες παραλίες της Κέρκυρας διαθέτουν ξαπλώστρες, ομπρέλες και εγκαταστάσεις υδάτινων σπορ και κατατάσσονται ανάμεσα στις ωραιότερες του Ιονίου, ιδανικές για κολύμπι, ηλιοθεραπεία και διασκέδαση.

Κοντόκαλι, Ανατολική Κέρκυρα
Μια πλήρως οργανωμένη παραλία με υπέροχα καταγάλανα νερά, άμμο και πετραδάκι. Είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία και διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες, αλλά και πισίνες.
Έχει ρηχά νερά, ασφαλή για τα παιδιά και ποικιλία από ταβέρνες, σνακ μπαρ, καφετέριες, μπαρ. Η περιοχή είναι τουριστικά αναπτυγμένη και διαθέτει ξενοδοχεία κάθε είδους, ενώ βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη της Κέρκυρας.

Άγιος Σπυρίδωνας, Βορειοανατολική Κέρκυρα
Ο Άγιος Σπυρίδωνας είναι μια αμμώδης παραλία σε πανέμορφη τοποθεσία, καθιστώντας την μία από τις πιο εντυπωσιακές του νησιού. Εκτός από τα πεντακάθαρα νερά της σε κοντινή απόσταση υπάρχει λίμνη αλμυρών και γλυκών νερών. Πρόκειται για μια ήσυχη παραλία βραβευμένη με γαλάζια σημαία και πλήρως οργανωμένη, καθώς διαθέτει ξαπλώστρες, ομπρέλες και εγκαταστάσεις θαλάσσσιων σπορ. Στην περιοχή θα βρείτε επίσης εστιατόρια, καφέ και ξενοδοχεία.

Μπαρμπάτι, Βορειοανατολική Κέρκυρα
Πολυσύχναστη παραλία λόγω του μεγάλου μήκους της και της όμο
ρφης αμμουδιάς της. Είναι απάνεμη και βραβευμένη με γαλάζια σημαία.

Υπάρχει πρόσβαση από κατηφορικό δρόμο καθώς η παραλία βρίσκεται κάτω απ' το βουνό Παντοκράτωρ. Διαθέτει εγκαταστάσεις υδάτινων σπορ και ενοικίασης σκαφών, καθώς και ποικιλία από ταβέρνες, καφετέριες και καταλύματα.


Γλυφάδα, Νοτιοδυτική Κέρκυρα
Είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία κι έχει μεγάλου μήκους αμμουδιά που την καθιστά μία από τις πιο δημοφιλείς του νησιού. Στη Γλυφάδα συχνάζει η νεολαία καθώς η παραλία διαθέτει μπαρ και καφετέριες. Είναι πλήρως οργανωμένη παραλία, με ξαπλώστρες, ομπρέλες, και θαλάσσια σπορ.

Παλαιοκαστρίτσα, Βορειοδυτική Κέρκυρα
Η κοσμοπολίτικη περιοχή της Παλαιοκαστρίτσας διαθέτει πολλές μικρές παραλίες με βότσαλο και άμμο, καθώς και γραφικούς βραχώδεις όρμους. Είναι επίσης γνωστή για τα βαθιά και ιδιαίτερα παγωμένα νερά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου