Δευτέρα 4 Απριλίου 2011



Παραλίες στη Ρόδο 


Αφάντου

Η παραλία αυτή βρίσκεται 22 χιλιόμετρα νοτιανατολικά της πρωτεύουσας και είναι σχετικά ήρεμη παραλία. Δεν προσφέρει πολλές δραστηριότητες και για αυτό δεν είναι πολυσύχναστη. Είναι ιδανική για ηλιοθεραπεία και κολύμπι στα καθαρά νερά της.

Φαληράκι

Είναι μία από τις παραλίες του ομώνυμου χωριού και βρίσκεται σε απόσταση 14 χιλιομέτρων από το κέντρο, στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού. Είναι από τις πιο κοσμοπολίτικες και πολυσύχναστε ακτές και αποτελείται από πολλές μικρότερες παραλίες. Υπάρχει και παραλία γυμνιστών. Είναι πολύ καλά οργανωμένα με ομπρέλες, θαλάσσια σπορ και στην γύρω περιοχή υπάρχουν διαθέσιμα πολλά ξενοδοχεία, ταβέρνες και μπαρ.

Κάλαθος

beachΕίναι από τις πιο εξωτικές παραλίες της Ρόδου και βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων νοτιανατολικά της πρωτεύουσας. Είναι αμμώδης ακτή με καθαρά νερά και λίγο κόσμο.

Καλλιθέα

Το χωριό Καλλιθέα και η ομώνυμη παραλία βρίσκονται στην νοτιοανατολική ακτή της Ρόδου. Η απόσταση από την πρωτεύουσα είναι 10 χιλιόμετρα. Είναι πολυσύχναστη παραλία γιατί είναι διάσημη για τα ιαματικά λουτρά και για το spa. Είναι ένα μαγευτικό μέρος με πολλά δέντρα και μπορείτε να βρείτε πολλά ξενοδοχεία και ταβέρνες.

Λίνδος

Η Λίνδος βρίσκεται σε απόσταση 50 περίπου χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα. Το τοπίο είναι μαγευτικό και μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στις αμμώδεις παραλίες και στις πιο απόκρημνες με τα βράχια, ανάλογα με τα γούστα σας. Είναι ήσυχα και είναι το κατάλληλο μέρος για οικογενειακές διακοπές.

Τσαμπίκα

Βρίσκεται κοντά στο χωριό Αρχάγγελος, στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού. Είναι κοσμοπολίτικη παραλία και προσφέρει τη δυνατότητα αρκετών θαλάσσιων σπορ.

Λαδικό

Αν σας αρέσει ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας, τότε αυτή η παραλία σας ταιριάζει απόλυτα. Είναι χρισμένη σε 2 τμήματα. Υπάρχει μια μικρή αμμώδης παραλία, αλλά και μια ακτή περιτριγυρισμένη από βράχια με πρόσβαση στη θάλασσα. Βρίσκεται κοντά στο χωριό Αφάντου, σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα.

Αγκάθι

Είναι μια γραφική παραλία σε απόσταση 38 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας. Είναι κατάλληλη για κολύμπι στα κρυστάλλινα νερά της και για ηλιοθεραπεία στη χρυσή της άμμο.

Ιαλυσσός

Είναι από τις κοσμοπολίτικες παραλίες της Ρόδου. Είναι δημοφιλής γιατί η τοποθεσία είναι κατάλληλη για windsurfing. Απέχει μόνο 7 χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου. Η θέα προς τα βουνά είναι υπέροχη.

'Ελλη

Η παραλία 'Ελλη είναι η κεντρική παραλία στη πρωτεύουσα της Ρόδου, κοντά στο καζίνο. Είναι πολύ καλά οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες και πολλές ταβέρνες. Αν δε θέλετε να μετακινηθείτε από το κέντρο, επισκεφτείτε τη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου