Πέμπτη 7 Απριλίου 2011


Παραλίες στην Ίο



Γιαλός

Ο Γιαλός είναι η πιο κεντρική παραλία του νησιού και απέχει λίγα μόλις μέτρα από το λιμάνι. Μπορείτε να πάτε με τα πόδια ή με το λεωφορείο που κάνει τη διαδρομή Λιμάνι-Χώρα-Μυλόποτας. Η παραλία του Γιαλού είναι πολύ δημοφιλής και για το λόγο αυτό υπάρχουν πολλά εστιατόρια και ξενοδοχεία, καθώς και διάφορες αθλητικές δραστηριότητες.

Μυλοπότας

Η παραλία του Μυλόποτα είναι η πιο δημοφιλής και πολυσύχναστη παραλία στην Ίο. Βρίσκεται νοτιοδυτικά της Χώρας και μπορείτε να πάτε είτε με τα πόδια μέσα σε 15 λεπτά, είτε με το λεωφορείο. Είναι από τις πιο μεγάλες ακτές στο νησί, μήκους 1 χιλιομέτρου, και προσφέρει εστιατόρια, ξενοδοχεία, καφετέριες και θαλάσσια σπορ. Είναι η αγαπημένη παραλία, κυρίως των νέων, οι οποίοι συνεχίζουν εκεί το party της προηγούμενης νύχτας!

Μαγκανάρι

Βρίσκεται στη νότια ακτή του νησιού, σε απόσταση 23 χιλιομέτρων από το κέντρο. Μπορείτε να πάτε είτε με το λεωφορείο, είτε με βαρκούλες που αναχωρούν από το λιμάνι του νησιού. Είναι μια πανέμορφη τοποθεσία, που χωρίζεται σε 5 μικρότερες παραλίες, με άμμο ή βοτσαλάκια και κρυστάλλινα νερά. Είναι η ιδανική τοποθεσία για να χαλαρώσετε, να κάνετε ηλιοθεραπεία και να κολυμπήσετε. Το περιβάλλον είναι μαγευτικό και σίγουρα θα ενθουσιαστείτε! Υπάρχουν ταβέρνες με φρέσκα ψάρια και άλλα θαλασσινά, καθώς και ξενοδοχεία.

Αγία Θεοδότη

Η παραλία της Αγίας Θεοδότης είναι μια από τις πιο ήσυχες στην Ίο και είναι κατάλληλη για αυτούς που επιθυμούν ηρεμία, μακριά από τον πολύ κόσμο. Μπορείτε να κολυμπήσετε στα καταγάλανα νερά της, να απολαύσετε τον ήλιο στη χρυσαφένια άμμο της και να απολαύσετε ένα υπέροχο γεύμα στα εστιατόρια που υπάρχουν. Μπορείτε να πάτε είτε με ιδιωτικό όχημα, είτε με τα εκδρομικά λεωφορεία, που οργανώνουν ημερήσιες εκδρομές.

Κουμπαρα

Βρίσκεται βορειοδυτικά από το λιμάνι και μπορείτε να μεταβείτε εκεί είτε με λεωφορείο, είτε με αυτοκίνητο ακολουθώντας το δρόμο προς το Γιαλό, είτε να πάτε με τα πόδια μετά από μισή ώρα περπάτημα. Υπάρχουν ταβέρνες και ξενοδοχεία διαθέσιμα, αλλά είναι γενικά μια πολύ ήρεμη περιοχή. Η τοποθεσία είναι φανταστική και μπορείτε να απολαύσετε ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα, το καλύτερο από οποιοδήποτε άλλο σημείο στο νησί!

Kάλαμος

Η παραλία του Καλάμου, βρίσκεται στην ανατολική ακτή του νησιού σε απόσταση 16 χιλιομέτρων από το λιμάνι. Στη διαδρομή αξίζει να κάνετε μια στάση για να επισκεφτείτε το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη. Η παραλία είναι απομονωμένη και συχνά μπορεί να μη βρείτε και κανέναν εκεί! Απολαύστε το κολύμπι και το snorkeling στα πεντακάθαρα νερά της.

Ψαθί

Στη διαδρομή προς την Αγία Θεοδότη θα συναντήσετε δυο μικρές εξωτικές παραλίες που ανήκουν στο Ψαθί. Είναι πολύ ήσυχες και είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς για τους windsurfers, λόγω των ευνοϊκών ανέμων που φυσούν στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου