Πέμπτη 7 Απριλίου 2011


Παραλίες Σαντορίνης


Η Σαντορίνη φημίζεται για τις ξεχωριστές παραλίες της, που συνήθως δεν έχουν άμμο, αλλά μαύρα βοτσαλάκια, ως αποτέλεσμα των ηφαιστειακών εκρήξεων. Η πιο διάσημη παραλία είναι η Κόκκινη Παραλία, κοντά στο Ακρωτήρι, με την ιδιαίτερη άμμο της. Οι πιο πολλές ακτές έχουν βαθιά και κρυστάλλινα, και κρύα νερά, εξαιτίας του βάθους. Τα νερά παρόλα αυτά είναι πεντακάθαρα και θα σας ενθουσιάσουν. Οι περισσότερες παραλίες είναι απόλυτα οργανωμένες, με ομπρέλες, ξαπλώστρες και αθλητικές δραστηριότητες. Στις ακτές της Σαντορίνης, θα ζήσετε μια μοναδική εμπειρία, που δεν πρέπει να χάσετε!

ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΑΡΑΛΙΑ (ΑΚΡΩΤΗΡΙ)

Κοντά στον αρχαιολογικό χώρο στον οικισμό του Ακρωτηρίου βρίσκεται η πιο διάσημη παραλία του νησιού. Το τοπίο είναι πραγματικά εντυπωσιακό! Τεράστιοι λόφοι κόκκινοι από τη λάβα περικυκλώνουν τη μαύρη άμμο και το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας. Για όσους λατρεύουν τις εκδρομές και τις εξερευνήσεις, υπάρχουν βαρκούλες, που αναχωρούν από το Ακρωτήρι και μπορούν να σας μεταφέρουν σε άλλες κοντινές παραλίες της νοτιοδυτικής ακτής.

ΚΑΜΑΡΙ

Η παραλία στο Καμάρι θεωρείται από τις μεγαλύτερες στο σύμπλεγμα των Κυκλάδων, αφού εκτείνεται σε απόσταση 5 χιλιομέτρων κατά μήκος της ανατολικής ακτής του νησιού. Στον παραλιακό δρόμο υπάρχουν διαθέσιμα ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες και μπαράκια για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας. Για τους οπαδούς των σπορ, υπάρχει μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων όπως windsurfing, water skiing ή paddleboats. Μπορείτε να φτάσετε στο Καμάρι πολύ εύκολα με λεωφορείο από τη Θήρα, αφού υπάρχουν συχνά δρομολόγια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

ΜΟΝΟΛΙΘΟΣ

Βρίσκεται βόρεια από το Καμάρι, στην ανατολική ακτή της Σαντορίνης. Είναι μια σχετικά ήσυχη παραλία και λιγότερο κοσμική από άλλες, αλλά πολύ καλά οργανωμένη για να καλύψει οποιαδήποτε ανάγκη σας.

ΟΙΑ

Στην περιοχή της Οίας, το Αμμούδι και το Αρμένι είναι δύο πολύ όμορφες παραλίες. Το Αμμούδι βρίσκεται κάτω από την Οία, στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού, ενώ το Αρμένι βρίσκεται λίγο πιο μακριά, προς το νότο.

ΠΕΡΙΣΣΑ

Η παραλία της Περίσσας είναι από τις πιο κοσμοπολίτικες στη Σαντορίνη, στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού. Η μαύρη άμμος και τα βαθιά , καταγάλανα νερά είναι τα δύο στοιχεία που ολοκληρώνουν το σκηνικό στην παραλία αυτή. Οι επισκέπτες μπορούν εύκολα να βρουν κατά μήκος της ακτής ξενοδοχεία, ταβέρνες, καφετέριες και μπαράκια. Στην Περίσσα βρίσκεται επίσης και το ένα από τα δύο άρτια οργανωμένα camping της Σαντορίνης. Και εδώ υπάρχει η δυνατότητα για θαλάσσια δραστηριότητες.

ΠΕΡΙΒΟΛΟΣ

'Αλλη μια ήσυχη και απομονωμένη παραλία, στο πιο νότιο τμήμα του νησιού. Μικρές παραδοσιακές ταβέρνες και ξενοδοχεία στη γύρω περιοχή υπάρχουν για να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες. Θα βρείτε επίσης διαθέσιμες σπορ δραστηριότητες.

ΒΛΥΧΑΔΑ

Στην περιοχή του Περίβολου, η παραλία αυτή είναι η ιδανική για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα ήρεμο μπάνιο, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου